Onderzoek

De haven van de toekomst!

Dit haalbaarheidsonderzoek valt uiteen in de volgende vijf deel onderzoeken:

I. Nieuwe vrachtluchthaven

Landingsbaan en laad en los plek voor vrachtvliegtuigen en vrachtzeppelins.

Samen met u willen wij een haalbaarheidsonderzoek doen naar het aanleggen van een vrachtluchthaven op de 2e Maasvlakte tbv een betere concurrentiepositie van de Rotterdamse Haven, meer hoogwaardiger werk, meer werkgelegenheid en hogere lonen. Na het aanleggen van de vrachtluchthaven willen wij onze vrienden in Amsterdam ontlasten door de Schiphol vrachtdivisie met +/- 18.000 vrachtvluchten per jaar naar de Maasvlakte in Rotterdam te verhuizen. Met het verhuizen van de vrachtdivisie naar de Maasvlakte verminderen wij tegelijkertijd ook het vrachtverkeer en daarmee de files op de A4 , A13 A16 en A20.

II. Nieuwe militaire lucht en marinebasis

Na jarenlange bezuinigingen op defensie willen wij ook de mogelijkheid onderzoeken of op de nieuwe luchthaven ook een hypermoderne militaire luchtmachtbasis kan worden gevestigd. Hierdoor zouden Volkel (gevechtsvliegtuigen) en het maritiem vliegkamp de Kooy (helikopters) als ook de militaire vliegbasis Eindhoven (transportvliegtuigen) overbodig worden. Bovendien kunnen dan de moeizame gesprekken tussen de provincies Noord Brabant en Limburg inzake de heropening van het militaire vliegveld De Peel worden gestopt. Direct naast de luchtmachtbasis kan ook de allermodernste marinebasis (zoals hier links op de foto de Alameda Naval Air Station) worden aangelegd om nieuwste lichtingen militairen van over de hele wereld te trainen voor hun taken op het land, in het water en/of in de lucht.

III. Vrachttunnelbuis Maasvlakte – Schiphol

In dit onderzoek willen wij ook de mogelijkheid onderzoeken hoeveel het kost om de luchthaven Schiphol en de vrachtluchthaven Maasvlakte met elkaar doormiddel van een hyperloop vrachttunnelbuis te verbinden. Door deze vrachttunnelbuis kan bloemenveiling Aalsmeer voor haar luchtvracht gewoon op Schiphol blijven rijden. In plaatst dat de bloemenveiling de vracht in het vliegtuig laadt, laadt men de vracht in de vrachttunnelbuis waarna de vracht in nog geen 5 minuten op de vrachtluchthaven Maasvlakte is. De groente en fruitveiling in Barendrecht en de bloemenveilingen in Naaldwijk en Bleiswijk kunnen dan de spullen lossen op de vrachtluchthaven Maasvlakte vanwaar het wordt getransporteerd per vliegtuig of via de vrachttunnelbuis naar Schiphol.

IV. Sluiting Rotterdam – The Hague Airport

Na de aanleg van de nieuwe vrachtluchthaven willen wij de huidige passagiersluchthaven Rotterdam – The Hague Airport sluiten en de passagiersvluchten overdoen aan Amsterdam in ruil voor de Schiphol vrachtdivisie. Zo kan men in Amsterdam als Airport meer passagiersvluchten verwerken en in Rotterdam als Mainport meer en sneller vracht verwerken. Kortom, iedereen gaat er op vooruit!

V. Nieuwbouw Zestienhoven

Na sluiting van de Luchthaven Rotterdam – The Hague Airport willen wij onderzoeken of de luchthaven net als Ypenburg in Den Haag een woonwijk kan worden. Daarvoor zal de 2.200m. lange landingsbaan en de omliggende terreinen bebouwd worden. In het geel woonhuizen, in blauw water en in het rood de verlengde A16. Met de nieuwbouw hopen wij 20.000 van de benodigde 50.000 woningen in Rotterdam te kunnen bouwen. Hier vind je ook een video van het onderzoek naar de cirkel metro lijn waarmee wij de nieuwe woonwijk Zestienhoven willen verbinden met de rest van de stad.